Федерація аудиторів, бухгалтерів
і фінансистів АПК України
 
 
 
 

10850299_n.jpg"На сьогодні в державі існують всі механізми для втілення реформ", - про це заявив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час чергового засідання Громадської ради при ДФС України, яке відбулося 10 грудня 2014 року.

«На сьогоднішній день ми маємо новий Парламент, сформований Уряд та парламентські комітети. Це дає нам можливість рухатися вперед з реформами, які вже не один місяць обговорювалися. Деякі реформи ми покращуємо, змінюємо, слухаємо бізнес. Звичайно чуємо багато різних думок, але я б хотів звернути увагу на те, що зараз є молодий уряд, готовий до реформ. Я також сподіваюсь на конструктивний діалог та розуміння комітету з питань податкової та митної політики. Тобто зараз є всі механізми для того, щоб здійснити все, про що говорили багато років, але не робили. Звичайно треба зважати на ту ситуацію, в якій знаходиться бізнес, ситуацію яка є в економіці та на ситуацію в країні в цілому», – наголосив Голова ДФС.

Ігор Білоус також зауважив на презентованій 9 грудня програмі діяльності Кабінету Міністрів України, в якій викладені основні напрями реформи податкової системи. Вони дуже відповідальні для ДФС, тому що від того, як фактично буде реформовано податкову систему, певною мірою залежатиме відродження економіки.

«Реалізм і конструктивізм повинні супроводжувати кожен наш крок, якщо ми прагнемо до швидких і ефективних реформ», – зазначив Ігор Білоус під час свого виступу.

Він також охарактеризував основні блоки завдань, окрім змін в законодавстві, над якими ДФС буде працювати у наступному році:

  • розвиток ІТ-технологій, що передбачає інтеграцію ідей та концепцій, які містяться у законах, в електронні системи ДФС та максимальну електроніфікацію процесів. Це дозволить позбавитися корупційної складової;
  • реструктуризація ДФС, яка передбачає три великі сегменти: офіс крупних платників податків, офіс середнього та малого бізнесу та офіс фізичних осіб. Тобто буде значним чином перебудована вся система управління, структура, функціонал, що призведе до оптимізації кадрів у службі;
  • юридичний блок, що передбачає зміну процедур адміністративного оскарження. У даному напрямі йде активний діалог із судами, обговорюється багато ідей, і одна з них – це створення системи податкових судів, як окремої гілки. Це дасть змогу знизити ризики корупційних проявів.

«Якщо плідно працювати, то втілити дані реформи можна за рік», - підсумував Ігор Білоус.

Під час засідання також обговорювалися питання електронного адміністрування ПДВ, пост-аудиту на митницях, захисту митних кордонів, зниження навантаження на фонд оплати праці, боротьби з податковими «ямами» та незаконними «схемами», підтримки сумлінних платників податків тощо.

10842307_n.jpg

 
Top! Top!