conf_logo.jpgІ1-2 жовтня 2015 в Києві Інформаційна компанія "ПроАгро" провела Український аграрний фінансовий форум, у рамках якого провідні CFO українського агробізнесу поділилися досвідом підвищення ефективності систем контролінгу, бюджетування та податкового планування на аграрному підприємстві. Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України виступила інформаційним партнером заходу.

Захід став прекрасним майданчиком для активного діалогу більш ніж 100 професіоналів сфери фінансів АПК в пошуках нових шляхів досягнення найкращих результатів діяльності компанії, що дозволяють залишатися конкурентоспроможними на ринку, всупереч економічній нестабільності у світі та в Україні.

Компанія "ПроАгро" рада повідомити Вам, що захід стане щорічним, тому вже в наступному жовтні у аграріїв-фінансистів буде можливість знову зібратися разом для обміну досвідом, обговорення найбільш актуальних питань фінансового ринку України, а також спільного пошуку найкращих варіантів дій, розширення кола контактів серед колег в рамках події, яка, як уже стало традиційним для заходів "ПроАгро", відрізняється інформативністю і практичним характером програми.

Микола Верніцький, директор Інформаційної компанії «ПроАгро», вітаючи учасників заходу, відзначив актуальність побудови та забезпечення функціонування на аграрному підприємстві ефективної фінансової служби, яка в умовах економічної нестабільності стає необхідним елементом стабільної роботи підприємства.

Про таку функції фінансового директора як розробка і реалізація корпоративної стратегії компанії у своїй доповіді розповіла Генеральний директор DuPont Pioneer Україна Олена Дуніна.

Своїм досвідом формування одного з ключових підрозділів фінансової служби - відділу внутрішнього аудиту - поділився з учасниками форуму Сергій Білойван, фінансовий директор Групи компаній «Сільгосппродукт». Спікер розповів про функціонал, значення та практичні аспекти роботи фінансової служби агрохолдингу середніх розмірів, а також зупинився на практичних порадах щодо правильної інтеграції результатів фінансової служби в роботу холдингу, забезпеченні результативної взаємодії з іншими службами: HR, юридичною, агрономічною і т.д.

Оксана Крижанівська, адвокат, партнер міжнародної юридичної компанії «Александров та партнери», розповіла у своїй доповіді про практику та перспективи угод M&A в аграрному бізнесі.

Фінансуванню агробізнесу в нових економічних умовах була присвячена доповідь директора департаменту по роботі з великими корпоративними клієнтами ПУМБ (Перший Український Міжнародний Банк) Сергія Магдича. Спікер зупинився на характеристиці трендів і можливостей сучасного банківського ринку, а також проаналізував джерела, терміновість і вартість фінансування агрокомпаній і те, як банки змінили підходи до оцінки кредитоспроможності аграріїв, та що є з точки зору банку запорукою успіху аграрія.

Про перспективи та проблеми розвитку біржової торгівлі сільськогосподарською продукцією в Україні учасникам Українського аграрного фінансового форуму розповів Сергій Гладкий, заступник директора Української універсальної біржі.

Сергій Клюца, директор ДП «Аграрні реєстри» у своєму виступі розповів про суть такого інструменту як аграрні розписки, а також підвів підсумки першого року його використання в Полтавській області.

Заключною в перший день форуму стала доповідь партнера Siegel® в Україні та СНД, бізнес-тренера, консультанта Марини Трепової. Її темою стали основні тенденції в закупівлях та автоматизації закупівельної діяльності.

Керівник служби фінансового контролінгу «Кернел» Андрій Косенюк поділився з учасниками форуму досвідом побудови загальної фінансової моделі групи компаній та підготовки бюджетів всіх сегментів для досягнення спільних цілей всієї компанії. У своїй доповіді він зупинився на питаннях поточного планування, прогнозування та аналізу результатів діяльності компанії, а також розповів про основні аспекти управлінської та консолідованої фінансової звітності.

Про податкові нововведення, податкові перевірки і нарахування, а також про забезпечення правильної взаємодії фінансової та юридичної служби, шляхи мінімізації податкових ризиків агрокомпаній, здійснення операцій з нерезидентами, відповідальность CFO і бухгалтера в своєму виступі розповіла Валерія Тарасенко, партнер, керівник податкової практики Pavlenko Legal Group.

Особливостям планування продажів і операцій (S&OP) на аграрному підприємстві була присвячена доповідь Анни Клименко, старшого консультанта з управління фінансами та ефективністю діяльності EY.

Заключною стала доповідь менеджера проектів компанії IntelTech Богдана Шевчика, у якій спікер зупинився на особливостях організації бухгалтерського та управлінського обліку на підприємствах агропромислового комплексу, структурі собівартості продукції сільського господарства, а також на питаннях отримання фінансового результату в управлінському обліку.

Фінансовий партнер заходу – Перший Український Міжнародний Банк.

Юридичні партнери – МЮК «Александров та партнери», Pavlenko Legal Group.

Інформаційно-правовий партнер – компанія «ЛIГА:ЗАКОН».

Інформаційні партнери Форуму – Телеканал «Перший діловий», Федерація аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України, електронний журнал «Фінансовий директор», Торговий портал Fabrikant.ua, Українська Універсальна біржа, журнал «Аудитор України», видання і сайт «Аграрний бюллетень».

Інформаційна компанія «ПроАгро» дякує всім партнерам та учасникам конференції та сподівається побачити Вас знову на своїх наступних заходах!

Контактна особа для ЗМІ та

інформаційних партнерів: