IMG E0989За підтримки Федерації аудиторів, бухгалтерів і фінансистів АПК України 7 грудня 2018 року відбулася Міжнародна конференція "Європейський вектор розвитку бухгалтерського обліку, фінансів та оподаткування в аграрному секторі економіки", яка була присвячена 100-річчю Національної академії аграрних наук України та 25-річчю Міжнародного інституту аудиту DFK, який впродовж свого існування є експериментальною базою з обліку, аудиту та оподаткування Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки".

З привітальним словом виступили:

• Юрій Лупенко, директор ННЦ "Інститут аграрної економіки", академік НААН;
  • Петро Саблук, академік-секретар Відділення аграрної економіки і продовольства НААН, Герой України;
  • Валерій Бондар, член Ради Аудиторської палати України;
  • Сергій Канигін, заступник Голови Євразійської Ради Сертифікованих Бухгалтерів і Аудиторів.

Олег Канцуров, керівник Головного департаменту з питань економічної політики Адміністрації Президента України, розповів про перспективи інституціональних перетворень у сфері бухгалтерського обліку та аудиту.

Голова Ради ФАБФ АПКУ, академік НААН Валерій Жук, виступив на конференції з доповіддю про здобутки наукової школи з бухгалтерського обліку в АПК за її 60-річну історію, якими дійсно по праву можна пишатися.

Наталія Вовчук, офіційний представник СІМА в Україні, представила глобальне дослідження СІМА в розрізі фінансів та розповіла про несуттєвість загрози зникнення бухгалтерської професії.

Президент Міжнародної громадської організації "Універсальна екзаменаційна мережа" Сергій Мудрук дав оцінку професійних компетенцій економічних професій та розповів про проблеми і перспективи конвергенції вітчизняної вищої та професійної освіти.

Борис Мельничук, виконавчий директор ФАБФ АПКУ, у своїй доповіді висвітлив стан реформування інституту аудиту в Україні відповідно до нового Закону "Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність в Україні".

Захід зібрав представників галузі зі всієї України та відбувся на високому, професійному рівні. Вітаємо ювілярів і бажаємо плідної роботи, невичерпного натхнення та нових здобутків!

IMG E0965IMG E0964IMG E0984IMG E0988IMG E0998IMG E0993IMG E1002IMG E1007IMG E1013IMG E1015IMG 20181207 134607 copyIMG E101020181207 132354

20181207 14574620181207 14401920181207 14072220181207 113054IMG E1018IMG E1027photo 2018 12 08 17 44 44