22 червня відбувся Круглий стіл присвячений обговоренню методичних рекомендацій з визначення шкоди та збитків завданих агропідприємствам війною, які були розроблені фахівцями Інституту обліку і фінансів та відділу обліку і оподаткування ННЦ "Інститут аграрної економіки".
Ознайомитись з повним текстом рекомендацій: https://drive.google.com/file/d/1AZECIerAE6wNn5ke-CMo9EQzz_kIQcaf/view?usp=sharing
Переглянути відеозапис Круглого столу: https://youtu.be/b6enMgXgKOM
ДЯКУЄМО ВСІМ УЧАСНИКАМ!

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації» від 20.03.2022 р. № 326 фахівцями Інституту обліку і фінансів та відділу обліку і оподаткування ННЦ "Інститут аграрної економіки" проведено роботу з підготовки:

Методичних рекомендацій з фіксування прямої шкоди, завданої сільськогосподарським підприємствам внаслідок збройної агресії російської федерації;

• Рекомендації з фіксації та визначення непрямих збитків агропідприємств від війни.
  • Розробки були направлені на розгляд Кабінеут Міністрів України, Офісу Президента України, Офісу Генерального прокурора України, Міністерству фінансів України, Міністерству економіки України, Міністерству аграрної політики та продовольства України.

Ознайомитись з повним текстом листа і розробок можна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1AZECIerAE6wNn5ke-CMo9EQzz_kIQcaf/view?usp=sharing

Ворог зруйнував або пошкодив значну кількість активів сільськогосподарських підприємств, унеможливив їхню діяльність на окупованих територіях, у місцях проведення бойових дій. Українською державою, світовим співтовариством розгортається робота по притягнення агресора до відповідальності та відшкодування завданих збитків і втрат.

Оскільки ця робота базується на документальних доказах завданої шкоди та збитків, Інститут обліку і фінансів спільно з ННЦ «Інститут аграрної економіки» розробив Методичні рекомендації з фіксування прямої шкоди, завданої сільськогосподарським підприємствам внаслідок збройної агресії російської федерації.

Повний текст Методичних рекомендацій можна завантажити за посиланням: https://cutt.ly/3F6NXi4

Зазначені рекомендації були направлені до Кабінету Міністрів України, Офісу Президента України, Офіус Генерального прокурора України, Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, НААН, АФЗУ та АСУ.