
Фахівці Федерації прийняли участь у розробці Методичних рекомендацій «Організація надання послуг сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом від заготівлі, охолодження та переробки молочної сировини до збуту готової продукції: бухгалтерський облік, оподаткування та деякі правові аспекти».
Методичні рекомендації спрямовані на врегулювання відносин
між сільськогосподарськими обслуговуючими кооперативами та їхніми членами, які здають
молочну сировину на переробку і отримують кошти від реалізації готової продукції
(молоко питне, сир твердий, кефір, сметана тощо).
Методичні рекомендації призначені для використання в сільськогосподарських
обслуговуючих кооперативах, які надають послуги по заготівлі молочної сировини у
віддалених регіонах (заготівельні кооперативи на місцях), та в сільськогосподарських
обслуговуючих кооперативах, які надають послуги по переробці молочної сировини та
продажу готової продукції (переробні кооперативи).
Ці Методичні рекомендації було створено за підтримки МБФ «Добробут громад» та проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) АгроІнвест.